Melodie MC Logotype

Integritets & Cookiepolicy
Senast uppdaterad 19 December 2019

VILKA VI ÄR

Denna integritets-och cookiepolicy förklarar dataskyddspraxis på webbplatsen MelodieMc.com. ägaren av denna webbplats är: Meteor Public Relations AB. Det företag som är registrerat i Sverige under organisationsnummer 556543-6820 med postadress SJÖGATAN 13, 852 34 Sundsvall, Sverige. Där vi hänvisar till “hemsida”, “melodiemc.com”,”sidan” “oss” eller “vi”, menar vi Meteor Public Relations AB. Vi är engagerade i att skydda och respektera din integritet och följande anger den grund på vilken personuppgifter som vi samlar in från dig, eller som du lämnar till oss, kommer att behandlas. Läs gärna igenom texten noggrant för att förstå våra åsikter och vår praxis angående dina personuppgifter och hur vi behandlar dem.

VIKTIGA PUNKTER
• Vi använder personuppgifter för att tillåta dig att använda funktionerna i innehållet, för att behandla din registrering och för att förse dig med efterfrågat innehåll.
• På vår webbplats finns interaktiva funktioner som engagerar sig i sociala medier, till exempel Facebook, YouTube och Instagram. Om du använder dessa funktioner kommer dessa webbplatser att skicka oss personuppgifter om dig.
• Om du ger oss tillåtelse kommer vi att skicka dig nyheter och reklammaterial om oss. Du kan ändra dig om detta när som helst och be oss att inte behandla dina personuppgifter i direktmarknadsföringssyfte, inklusive profilering som rör direkt marknadsföring. Denna policy förklarar också när vi behandlar personuppgifter, för våra legitima intressen. Du kan be oss att sluta behandla dessa data. Klicka här för att kontakta oss om detta.
• Vi använder cookies och annan spårningsteknik för att anpassa innehåll och annonsering och för att göra vårt innehåll fungerar bättre.

EN SÄRSKILD ANMÄRKNING TILL BARN UNDER 13 ÅR DU MÅSTE VARA 13 ÅR ELLER ÄLDRE FÖR ATT REGISTRERA DIG PÅ VÅR WEBBPLATS. VÄNLIGEN REGISTRERA DIG INTE OM DU ÄR UNDER 13 ÅR.

En särskild anmärkning till föräldrarna

Medan vi inte medvetet tillåter registrering av barn under 13 år, föräldrar bör övervaka sina barns online-aktiviteter och överväga att använda föräldrakontroll verktyg tillgängliga från online-tjänster och programvara tillverkare som hjälper till att tillhandahålla en barnvänlig online-miljö. Dessa verktyg kan också hindra barn från att avslöja på nätet deras namn, adress och annan personlig information utan föräldrarnas tillstånd.

 

SÅ HÄR SAMLAR VI IN DINA UPPGIFTER

Vi kan samla in och behandla personuppgifter som rör dig genom att du tillhandahåller sådana personuppgifter genom att fylla i formulär på vår webbplats eller genom att du kontaktar oss. Detta inkluderar, men är inte begränsat till, den information som tillhandahålls vid tidpunkten för registrering för att använda (eller bli medlem i) vår webbplats, prenumerera på några tjänster (t. ex. nyhetsbrev), publicera material eller begära ytterligare tjänster. genom att använda cookies och andra spårnings teknik dessutom använder vi teknik på vår webbplats för att samla in information som hjälper oss att förbättra din online-upplevelse, mäta vår publik och förse dig med skräddarsydd annonsering.

Vi hänvisar till denna teknik som “cookies” i hela denna policy, men detta är avsett att täcka alla liknande tekniker, inklusive, loggfiler, pixeltaggar. Ibland får vi information om dig från tredje part. Om du till exempel använder en “gilla”-eller “Share”-knapp för en funktion på vår webbplats, kommer den tredje parten att dela information med oss. Om du deltar i aktiviteter på andra webbplatser eller i andra appar, som att delta i en Facebook-applikation, kan du tillåta oss att få tillgång till personuppgifter som innehas av Facebook eller andra webbplats-eller appägare.

 

SÅ HÄR ANVÄNDER VI DINA DATA

Vi använder personuppgifter som samlats in via vårt innehåll:
(1) För att fullgöra ett avtal, eller vidta åtgärder kopplade till ett avtal;
a. För att behandla din registrering på vår hemsida eller inträde till någon tävling vi kör.
b. För att skicka dig information om ändringar i våra villkor eller policyer.
(2) Om detta är nödvändigt för ändamål som finns i våra, eller tredje parters, legitima intressen. Dessa intressen är:
a. För att ge dig tillgång till innehållet och funktionerna på webbplatsen.
b. För att skicka dig information som du har begärt.
c. För att säkerställa säkerheten på vår webbplats, genom att försöka förhindra obehörig eller skadlig verksamhet.
d. För att genomdriva efterlevnad av våra användarvillkor och andra policyer och för att hjälpa andra organisationer (t. ex. upphovsrättsinnehavare) att hävda sina rättigheter.
e. För att skräddarsy innehåll, annonser och erbjudanden åt dig.
(3) Om du ger oss samtycke:
a. Där du ber oss att skicka marknadsföringsinformation till dig via ett medium där vi ber om ditt samtycke (t. ex. e-postmarknadsföring)
b. Där du tillåter oss att dela dina data med tredje part så att de kan skicka dig marknadsföring
c. Där du ger oss tillåtelse att placera cookies och använda liknande teknik.
(4) För ändamål som krävs enligt lag:
a. Där vi behöver föräldrarnas medgivande för att tillhandahålla onlinetjänster till barn under 13 år, eller den relevanta ålder under vilken föräldrarnas medgivande krävs. Men vår webbplats är inte allmänt utformad för barn under 13.
b. Som svar på förfrågningar från statliga eller brottsbekämpande myndigheter som genomför en utredning.

SÅ HÄR DELAR VI DINA DATA

Med förbehåll för andra villkor i denna policy kan vi dela dina personuppgifter med följande:
(a) Koncernbolag vi kan komma att dela dina personuppgifter med våra närstående-eller koncernbolag över hela världen för de ändamål som anges ovan. Där du ger ditt tillstånd via registreringsprocessen, kan vi också dela dina personuppgifter med affiliates för dem att använda för direkt marknadsföring.
(b) Andra tredje parter som vi kan dela med andra, efter eget gottfinnande, vissa samlade statistiska uppgifter om användningen av vårt innehåll, vilka data kan innehålla demografiska uppgifter som åldersintervall och/eller geografisk plats för grupper av användare. Inga personuppgifter (t. ex. namn eller e-postadresser) kommer att kunna identifieras från sådan statistik.
(c) Under särskilda omständigheter kan vi lämna ut personuppgifter i särskilda fall när vi har anledning att tro att utlämnande av dessa uppgifter är nödvändigt för att identifiera, kontakta eller väcka talan mot någon som kan orsaka skada på eller störning (antingen avsiktligt eller oavsiktligt) med rättigheter eller egendom av de som beskrivs ovan i punkt (a) eller (b). Personuppgifter kan delas med statliga myndigheter och/eller brottsbekämpande tjänstemän om det krävs för ovanstående ändamål, om det föreskrivs i lag eller om det krävs för det rättsliga skyddet av våra legitima intressen i enlighet med tillämpliga lagar. om du skickar innehåll till en webbplats eller app kommer detta att offentliggöras.
(d) Leverantörer om du registrerar dig för en kampanj, till exempel en tävling, utlottning eller tävling, som administreras av en tredje part, kommer dina personuppgifter att avslöjas för arrangören för att de ska kunna administrera kampanjen. Detta kan också innebära att dina personuppgifter kommer att ingå i en vinnarlista. Vi delar data med tredje parter som utför funktioner för vår räkning, till exempel hosting eller drift av vår webbplats och appar, skicka e-post och utföra dataanalys.

 

COOKIES OCH ANNAN SPÅRNINGSTEKNIK

Vad är en cookie?
Cookies är textfiler som innehåller små mängder information som hämtas till din enhet när du besöker en webbplats. Cookies skickas sedan tillbaka till den ursprungliga webbplatsen vid varje efterföljande besök, eller till en annan webbplats som känner igen cookien. Cookies är användbara eftersom de tillåter en webbplats att känna igen en användares enhet. Cookies hjälper oss att förbättra vår webbplats och att leverera en bättre och mer personlig service, till exempel genom att lagra information om dina preferenser och låta oss känna igen dig när du återvänder till vår webbplats. Du kan vägra att acceptera cookies genom att aktivera inställningarna i din webbläsare. Observera dock att om du väljer sådana inställningar kan vissa delar av vår webbplats inte fungera korrekt. den information vi samlar in kan inkludera IP-adresser, webbläsarversion, antal besök, vilka sidor du öppnar och dina visnings preferenser. vi använder följande kategorier av cookies på vår webbplats:

Kategori 1: Nödvändiga cookies
Dessa cookies är nödvändiga för att du ska kunna förflytta dig runt på webbplatsen och använda dess funktioner, som till exempel åtkomst till säkra områden på webbplatsen. Utan dessa cookies kan tjänster som du har bett om, som alla varukorg artiklar inte tillhandahållas. Vi använder inte dessa cookies för att samla in information om dig som kan användas för profilering, annonsering eller att komma ihåg var du har varit på Internet. kategori

2: Prestandacookies
Dessa cookies samlar in information om hur besökare använder vår webbplats. Till exempel vilka sidor besökarna går till oftast, och om du får felmeddelanden från webbsidor. Dessa cookies samlar inte in information som identifierar dig som besökare. All information som dessa cookies samlar in sammanställs och därför är anonym. Det används bara för att förbättra hur en webbplats fungerar.

Kategori 3: Funktionscookies
Dessa cookies kommer ihåg val du gör såsom det land du besöker vår webbplats från, språk eller den region du befinner dig i. Dessa kan sedan användas för att ge dig en upplevelse som är lämpligare för dina val och för att göra besöken mer skräddarsydda och trevliga. Informationen som dessa cookies samlar in kan anonymiseras och de kan inte spåra din aktivitet på andra webbplatser.

Kategori 4: Riktade cookies eller annonscookies
Dessa cookies samlar in information om dina surfvanor för att göra reklamen mer relevant för dig och dina intressen. De används också för att begränsa antalet gånger du ser en annons samt hjälpa till att mäta effektiviteten i en reklamkampanj. Cookies placeras vanligtvis av tredje parts annonseringsnätverk med webbplatsens operatörs tillåtelse. De kommer ihåg de webbplatser du besöker och den informationen delas med andra parter, till exempel annonsörer. Ganska ofta inriktning eller reklam cookies kommer att länkas till webbplatsens funktionalitet som tillhandahålls av den andra organisationen.

Kategori 5: Cookies för sociala medier
Med dessa cookies kan du dela vad du har gjort på webbplatsen på sociala medier som Pinterest, Facebook och Twitter. Dessa cookies är inte inom vår kontroll. Denna information kan vara kopplad till målgrupps-/annonseringsaktiviteter. Se respektive sociala medias integritetspolicy för hur deras cookies fungerar.

 

Samtycke för cookies

För att placera cookies på din enhet kräver vi ditt samtycke. Om du inte vill ta emot cookies alls kan du ändra din webbläsare så att den meddelar dig när cookies skickas till den eller så kan du neka cookies helt och hållet. Observera att om du fortsätter att surfa på webbplatsen, kommer du anses ha samtyckt till vår användning av cookies. Du kan ta ut ditt samtycke till vår användning av cookies när som helst. Om du vill begränsa eller blockera webbläsarens cookies så kan du göra det via din webbläsares inställningar; Hjälpfunktionen i din webbläsare ska berätta hur. Du kan även använda webbläsarens inställningar för att radera cookies som redan har ställts in.
Alternativt kan du besöka www.aboutcookies.org, som innehåller omfattande information om hur man gör detta på ett brett utbud av stationära webbläsare. Observera dock att om du väljer sådana inställningar du kanske inte kan få tillgång till vissa delar av vår webbplats eller visst innehåll eller funktionalitet kanske inte är tillgängliga. Om du vill välja bort andra tredjeparts cookies rör beteendestyrd annonsering, vänligen gå till www.youronlinechoices.eu. Välja bort betyder inte att du kommer inte längre att få annonsering på nätet. Det betyder inte att det eller de företag som du valt bort kommer inte längre att leverera annonser anpassade till dit nätbeteende eller användningsmönster på nätet.

 

DINA RÄTTIGHETER

Överallt där vi är beroende av ditt medgivande, kommer du alltid att kunna återkalla sitt samtycke, även om vi kan ha andra rättsliga grunder för behandling data för andra ändamål, såsom de som anges ovan. I vissa fall har vi möjlighet att behandla personuppgifter utan ditt medgivande, där vi lita på våra legitima intressen. Du har en absolut rätt att välja bort direkt marknadsföring, eller profilering vi utför för direkt marknadsföring, när som helst. Du kan göra detta genom att följa instruktionerna i meddelandet om detta är ett elektroniskt meddelande, eller genom att skicka e-post till info@melodiemc.com Du har rätt att be oss om en kopia av dina uppgifter; För att korrigera, ta bort eller begränsa (stoppa aktiv) behandling av dina personuppgifter; och för att erhålla personuppgifter du lämnar till oss för ett avtal eller med ditt samtycke på ett strukturerat och läsbart format. Dessutom kan du invända mot behandlingen av dina personuppgifter i vissa fall (särskilt när vi inte behöver bearbeta data för att uppfylla ett avtal eller andra rättsliga krav, eller där vi använder data för direkt marknadsföring) . Dessa rättigheter kan begränsas, till exempel om att uppfylla din begäran skulle avslöja personuppgifter om en annan person, där det skulle inkräkta på rättigheter för tredje part (inklusive våra rättigheter) eller om du frågar oss att radera uppgifter som vi är skyldiga enligt lag att hålla eller ha övertygande legitima intressen i linje. Relevanta undantag ingår både i BRP och Data Protection Act 2018. Vi kommer att informera dig om de relevanta undantagen vi lita på när du svarar på varje begäran som du gör. För att utöva någon av dessa rättigheter, kan du komma i kontakt med oss ​​med hjälp av uppgifterna som anges nedan. Om du har olösta frågor, har du rätt att klaga till en EU: s dataskyddsmyndighet där du bor, arbetar eller där du tror att ett brott kan ha inträffat. Data som är obligatoriskt anges på relevanta formulär som du slutföra. När tillhandahållandet av uppgifter är obligatoriskt, i förekommande fall uppgifter inte lämnas, då kommer vi inte att kunna uppfylla dina önskemål för att registrera anger en tävling eller på annat sätt samarbeta med denna webbplats. All annan bestämmelse i din information är frivillig.

 

HUR KOMMER JAG I KONTAKT MED ER?

Vi hoppas att vi kan tillfredsställa frågor du kan ha om hur vi behandlar dina data. Om du har några frågor om hur vi behandlar dina data eller vill välja bort direkt marknadsföring, kan du komma i kontakt via info@melodiemc.com.

 

HUR LÄNGE LAGRAS MIN DATA?

Där vi bearbetar data i samband med din registrering för att använda till denna hemsida, vi gör detta så länge du förblir en aktiv användare av vår sida. Där vi behandlar personuppgifter i marknadsföringssyfte eller med ditt medgivande behandlar vi data tills du ber oss att stanna upp och under en kort period efter detta (att tillåta oss att genomföra dina önskemål). Vi håller också ett register över det faktum att du har bett oss att inte skicka direkt marknadsföring eller för att bearbeta data på obestämd tid så att vi kan respektera din begäran i framtiden. Där vi behandlar personuppgifter i samband med att utföra ett kontrakt eller för en tävling, vi håller data så länge som krävs enligt relevanta lands lagar som gäller för den typ av data och exempelvis att data har samlats in.

 

ANDRA WEBBPLATSER

Vår webbplats kan innehålla länkar till andra webbplatser som ligger utanför vår kontroll och som inte omfattas av denna integritet och cookies policy. Om du öppnar andra webbplatser som använder länkarna som kan operatörerna av dessa platser samla in och bearbeta information från dig på ett sätt som skiljer sig från hur vi gör det.

FÖRÄNDRINGAR TILL VÅR INTEGRITET OCH COOKIE POLICY

Vi kan modifiera, ändra eller på annat sätt uppdatera denna policy när som helst. Vi kommer att indikera eventuella förändringar genom att uppdatera datum högst upp på denna sida och kontakta dig när så är lämpligt. Vi uppmanar dig att granska denna policy återkommande.